20 Ocak 2015 Salı

Gıdaya Uygun Eldiven




 Gıdaya Uydun Eldiven

 Gıdaya Uygun Eldiven




GIDAYA UYGUN ELDİVEN


Gıdaya uygun eldiven çeşitlerinde ilk bakılması gereken en önemli özellik rengidir. Gıdaya uygun eldiven rengi sadece MAVİ dir nedeni ise

Gıda üretimi esnasında kullanılmış olduğunuz eldivenler esnek olması nedeni ile eldivenlerin parçalanma ve kopma olasılığı bulunmaktadır. Herhangi bir neden ile ürün koptuğunda ürünün içine karıştığı zaman mavi renk ayırt edici renk olduğu için ve en önemli sebebi mavi renkli gıda maddesi olmadığı için mavi rengi ürünün içinde ayırt ede bilirsiniz ve kopan parçayı ayıra bilirsiniz.

Diğer renkler ise gıda maddelerinin içinde gözükmediğinden dolayı ayırt edilememekte ve ürün ile birlikte karışarak paketlenme olasılığı vardır. 

Peki, renk mavi olduktan sonra hangi cins eldivenler gıdaya uygundur. Bu konuya baktığımız zaman

1-Doktorların kullanmış oldukları şeffaf muayene eldiveni piyasadaki ismi lateks muayene eldiveni olan eldiven türü kesinlikle ve kesinlikle gıdaya uygun değildir bu tür eldivenler sadece muayene etmek amaçlı üretilmiş olan eldivenlerdi  rengi mavi bile olsa gıdaya uygun değildir.

2-Vinil eldiven gıdaya uygun eldivenler arasına girmektedir sadece rengi mavi olmalı beyaz olanlar gıdaya uygun değildir.

3-Nitril eldiven bu grup eldivende mavi renk olanlar gıdaya uygun eldiven sınıfına girmektedir. 

Bunun dışında eldiven alırken pudralı ya da pudra-sız eldiven arasında sizin isteğinize göre seçe bilirsiniz. Her ikisinde gıdaya uygundur.

Pudralı ya da pudra sız eldiven çeşitlerinde sadece ürünün içine konulan pudra ile ayırt edilmemektedir. Yani pudralı eldiven demek içine pudra konulan pudra sız eldiven denilen içine pudra konulmayan eldiven demek değildir.

Pudra-sız eldiven demek içinde bünyede alerjik yapacak olan ham madde olmayan eldiven demektir.
Pudralı eldiven ise içinde baz bünyede alerjik yapa bilecek ham madde bulunan eldivenlere denilir.


Eldivenin içine konulan pudra ise mısır nişastası dır ve pudra konulmasının sebebi ise eldiveni korumak yıpranmasını engellemektedir. Burada dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır bunlar da içinde bulunan pudranın çok az olmasıdır bazı markalarda ise çok aşırı derecede pudra konulduğundan dolayı eller bembeyaz olmaktadır. Bu tür eldivenlerden kaçınılması gerekmektedir. Eldivenlerinizi güvenli olarak www.melambalaj.com adresinden ala bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder